Voorbeeld Susanne (19 jaar)

Toen ik een jaar met mijn HBO-opleiding bezig was, begonnen de twijfels over deze opleiding steeds meer toe te nemen. Ik ben ondanks die twijfels toch nog een half jaar doorgegaan met de opleiding, totdat ik zeker wist dat het niet bij mij paste. Daarom ben ik uiteindelijk toch nog met die opleiding gestopt. Ik wist vervolgens absoluut niet wat ik dan wel wilde. Dat had er ook mee te maken dat ik best onzeker was en van veel opleidingen het idee had dat ik deze niet aan zou kunnen. Hierdoor heb ik aan mijn werkgever gevraagd of ik fulltime kon werken. Dit was gelukkig geen probleem.

Nadat ik inmiddels een half jaar aan het werk was in een slagerij werd ik steeds onzekerder over wat ik wilde gaan doen. Ik was gestopt met me te gaan oriënteren op een nieuwe opleiding omdat ik écht niet wist wat ik wilde. Maar ik realiseerde me op mijn werk ook dat ik dit werk ook absoluut niet lang meer zou kunnen volhouden. Ik wist wel dat ik weer wilde gaan studeren.

Op een gegeven moment kwam mijn vader met wat informatie over Spectrum Coaching. Hij vertelde dat hij een tijd geleden ook om hulp had gevraagd bij een collega bureau van Spectrum Coaching en dat het hem erg had geholpen in het maken van keuzes. Hij gaf mij een kaartje van Anne Marie van Tuyll en zodoende heb ik Anne Marie een keer opgebeld. Ik heb mijn situatie uitgelegd en gelukkig kon ik zo snel mogelijk bij haar terecht. Hier was ik erg blij om omdat het nieuwe schooljaar al snel zou beginnen.

Vanaf het eerste gesprek heb ik alles wat mij onzeker maakte en wat mijn goede kanten naar boven haalde opgeschreven. Naarmate de gesprekken vorderden kwam ik er steeds meer achter waar mijn interesses lagen en wat ik absoluut niet wilde. Ik zat destijds ook erg in de knoei met mijn relatie. Ik was daar erg ongelukkig mee en dankzij de gesprekken heb ik ingezien dat ik zo niet door kon gaan. Ik heb uiteindelijk zonder een slecht gevoel een punt achter mijn relatie kunnen zetten en ik was nog nooit zo trots op mezelf geweest. Ook heb ik me ondertussen goed kunnen oriënteren op een nieuwe opleiding. Ik was er immers achter wat ik wilde en hierdoor heb ik een nieuwe opleiding kunnen vinden.
Naast deze ontdekkingen ben ik dankzij de gesprekken ook een stuk zelfverzekerder geworden. Vroeger was ik constant bezig met wat mensen van me zouden denken, maar na het traject bij Anne Marie ben ik mezelf meer gaan waarderen. Dat kwam omdat ik de positieve momenten per dag moest noteren en complimenten van anderen ben gaan waarderen.

Ik ben nu een half jaar verder op de gekozen opleiding en heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ik heb nog steeds profijt van de gesprekken die ik met Anne Marie heb gehad. Mijn docent heeft mij verteld dat ik mezelf erg goed ken. Ik denk dat dit mede door de gesprekken met Anne Marie ontstaan is. Ik zal hier erg veel profijt van hebben; nu, en in de toekomst. Ik weet wat ik leuk vind en wat ik niet leuk vind en kan hier inmiddels ook mee omgaan.
Kortom, het traject bij Spectrum Coaching heeft mij een flinke duw in de rug gegeven om door te gaan en niet op te geven als het even niet meer gaat. Ik zit nu op een leuke opleiding waar ik nog lang van wil genieten.