Voorbeeld Sander (20 jaar)

Na mijn eindexamen heb ik een jaar door de wereld gereisd. Een geweldige ervaring. Het was de bedoeling dat ik daarna wel zou weten wat ik zou gaan studeren. Ik kon alleen niet kiezen. D.w.z., ik heb de foute keuze gemaakt. Ik ben begonnen met Engels. Had dat na een paar weken wel gezien. Bovendien vond ik het vooruitzicht ook niet zo geweldig. Wat nu, eerst heb ik een paar maanden gedaan alsof....Vond het erg moeilijk mijn ouders na dat jaar reizen te vertellen dat ik opnieuw erg leunde op hun portemonnee en niets deed.

Kwam via een vriend bij Spectrum Coaching terecht.
Heb een kennismakings gesprek met Anne Marie gehad. Samen met haar besproken wat mijn probleem was en bedacht hoe ik met mijn ouders zou kunnen praten.
Gelukkig ging dat gesprek erg goed en waren zij eigenlijk alleen maar heel blij dat ik zelf al een stap had gezet, nl kennismaken met iemand die mij zou kunnen helpen. Zij vonden het goed dat ik een paar keer naar Spectrum Coaching toe zou gaan, als het tenminste ook resultaat zou hebben...

Ik ben enigszins afwachtend naar Anne Marie toe gegaan. Het eerste gesprek viel erg mee. Zij stelde veel vragen. Kreeg plezier in de methode die zij gebruikt. Hoe dan ook. Wij hebben een keer of 5 om de tafel gezeten. Het verliep allemaal heel plezierig en duidelijk. Niks zweverigs bij. Super vlot, concreet en praktisch.

Ik weet nu waarom dingen niet helemaal liepen zoals ik het graag wilde. Ik heb de koe bij de horens gevat. Veel gekeken hoe ik zaken anders kon doen in het dagelijks leven. Tussendoor regelmatig gemaild met Anne Marie. Zij gaf vaak praktische tips of zette mij aan het denken. Daardoor is er eigenlijk ook veel veranderd. Ik heb zelf weer leren denken en beslissen.

Nu, na 5 bijeenkomsten weet ik wat ik wel wil gaan doen. Gemotiveerd ben ik in februari opnieuw begonnen aan een opleiding. Dit keer weet ik dat ik doe wat ik zelf wil en ga ik ervoor!