Voorbeeld Dirk Jan (34 jaar)

Ik ben Dirk Jan, 34 jaar oud en jurist. Ik heb acht jaar gewerkt voor acht verschillende werkgevers in functies die allemaal op de één of andere manier niet goed genoeg bevielen. Ik ben door diverse andere problemen, zoals einde relatie, familie-omstandigheden en met name dat ik het gevoel had dat ik absoluut niet op de juiste manier bezig was en ook niet met de juiste dingen, in de Ziektewet beland. Via UWV ben ik bij Anne Marie en haar methode terechtgekomen. Hiervoor heb ik drie keer bij verschillende psychologen gelopen. Die ervaringen waren op zich verhelderend maar hebben niet het effect gehad dat ik mijn levenswijze veranderde.

Ik ben in februari 2009 begonnen met Anne Marie samen te werken aan ons project van verandering en eigenlijk klikte het vanaf het begin en ook de methode beviel mij erg goed. Zij was de manager van het proces en de methode en ik kon de diepte induiken om informatie over mezelf te verzamelen en de veranderingen in mijn leven aan te brengen. Natuurlijk waren er wel zware momenten en dagen maar de zelfkennis en het leren luisteren naar jezelf is eigenlijk meteen begonnen en steeds groter geworden. Door de grondigheid van de methode en Anne Marie en ook haar oprechte betrokkenheid en je eigen erg actieve rol, had ik het gevoel dat het maar één kant op kon gegaan en dat is ook gebeurt. Door de zelfkennis die je opdoet, kom je erachter wat jij leuk vind, wat je zwakke plekken zijn en leer je hoe met beide het slimst om kan gaan. Voorwaarde voor het hele verhaal is wel dat je er aan toe moet zijn, eerlijk moet zijn over jezelf en daadwerkelijk dingen wilt veranderen, anders moet je er niet aan beginnen en nog maar een paar jaar doormodderen tot dat punt wel komt:-).

Het eindresultaat voor mij is dat ik nu voor een heel groot deel controle heb over mijn leven en mij niet meer druk maak om de dingen die ik niet kan beinvloeden. Doordat je jezelf leert kennen, leer je ook anderen beter kennen en ook de rotte appels uit jouw mand verwijderen. Er is een hoop veranderd. Ik weet wat er niet leuk was in de banen die ik heb gehad en bij de volgende banen weet ik dus aan welke voorwaarden die moeten voldoen. Dat is eigenlijk wat je leert, je leert de voorwaarden van een voor jou leuk leven herkennen en die toepassen. Voor mij persoonlijk ben ik erachter gekomen dat ik ergens mijn vuur in kwijt moet en ook ergens mijn sociale kant in kwijt moet. Ben nu bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf en ben bezig met een opleiding om topvolleybalcoach te worden. Al met al is de samenwerking mij erg goed bevallen.