Studiecoaching voor studenten met een beperking bv. ADHD of ASS

Het volgen van een studie is niet altijd even gemakkelijk als je een beperking hebt.
Het plannen en uitvoeren van de studie zonder vertraging op te lopen is met alles wat er nog meer mee speelt in een studentenleven soms lastig. Je kan vastlopen in de organisatie of in het niet goed verwerken van de leerstof. Je kan ook vastlopen in de contacten met medestudenten en docenten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je door persoonlijke situaties niet in staat bent om goed te studeren.

Spectrum Coaching biedt een persoonlijke coach die naar je luistert en die weet waarover het gaat. Een coach die je helpt je studie in te richten op een manier die bij je past en je begeleidt in het maken van keuzes.

De coaching is gericht op het aanbrengen van een structuur die bij jou past. Je leert uit te zoeken welke oplossingen er zijn die ervoor zorgen dat je in het dagelijks leven beter met je beperking om kunt gaan. Daarnaast ontdek en ontwikkel je je sterke kanten; je geeft ruimte aan wat echt bij je past.
Denk hierbij aan omgaan met tijd, doelen stellen, plannen en afmaken, administratie en je huishouden op orde brengen. Natuurlijk breng je in wat belangrijk voor jou is.

Wanneer je een Persoons Gebonden Budget (PGB) hebt kan je dat gebruiken om de begeleiding te financieren.